inadina_MuslumBaba Admin & Kurucu
Mesaj Sayısı : 247 Yaş : 35 Nerden : ANKARA Lakap : DERMAN Kayıt tarihi : 17/09/08
| Konu: Uşşak makamında besteler Çarş. Eyl. 17, 2008 7:29 pm | |
| Makam: Uşşâk Usûl : Curcuna Beste: Giriftzen Âsım Bey Güfte: Giriftzen Âsım Bey Cânâ rakîbi handân edersin Ben bi-nevâyı giryân edersin Bi-gânelerle ünsiyyet etme Bana cihânı zindân edersin | |
|
Mesaj Sayısı : 247 Yaş : 35 Nerden : ANKARA Lakap : DERMAN Kayıt tarihi : 17/09/08
| Konu: Geri: Uşşak makamında besteler Çarş. Eyl. 17, 2008 7:30 pm | |
| Makam: Uşşâk Usûl : Düyek Beste: Yesâri Âsım Arsoy Güfte: Yesâri Âsım Arsoy Menekşe gözler hülyâlı Bakışları çok mânâlı Gönül yakıcı o gözler Meğer ezelden sevdâlı Gel etme, eyleme Aksi söz söyleme Beni reddeyleme Canım, gülüm, hey Gözümde tüter durursun Kalbime hançer vurursun Sevdâyı az çok bilirsin Aşkıma çâre bulursun Gel etme, eyleme Aksi söz söyleme Beni reddeyleme Canım, gülüm, hey Yatıp dizinde ağlasam Gece ve gündüz çağlasam Billâhi sen de acırsın Aşkıma mâtem bağlarsın Gel etme, eyleme Aksi söz söyleme Beni reddeyleme Canım, gülüm, hey
| |
|
| Konu: Geri: Uşşak makamında besteler Çarş. Eyl. 17, 2008 7:31 pm | |
| Makam: Uşşâk Usûl : Nim Sofyan Beste: Sâdeddin Kaynak Güfte: Vecdi Bingöl Niçin baktın bana öyle? Derdin nedir, durma söyle Durgunsun sular gibi İçli duygular gibi Gözlerinde sevdâ var Derin uykular gibi Niçin baktın bana öyle? Derdin nedir, durma söyle Gül dalında gonca güller Bülbül sevdâsında çiler Söyle dermânın olayım Dertli olan devâ diler Niçin baktın bana öyle? Derdin nedir, durma söyle Mahzûnsun, hayransın O güzel gözlerle sürmeli ceylansın Ey hilâl kaşlı, ağlıyor musun? Kirpiğin yaşlı. Ben senin nen olayım? Kulun kölen olayım Niçin baktın bana öyle? Derdin nedir, durma söyle | |
|
| Konu: Geri: Uşşak makamında besteler Çarş. Eyl. 17, 2008 8:07 pm | |
| Makam: Uşşak Usûl : Yürük Semai Beste: Süleyman Erguner Güfte: Yahya Kemal Beyatlı
Ömrün şu biten neşvesi tâm olsun erenler, Son meclisi câm üstüne câm olsun erenler. Şükrânla vedâ ettiğimiz cân-ı fenâya; Son pendimiz ah-lâfa devâm olsun erenler. Câizse Harâbât-ı Ilâhî'de de herşey, Yârân yine Rindân-ı Kirâm olsun erenler. Tekrar mülâkî oluruz bezm-i ezelde; Evvel giden ahbâba selâm olsun erenler. | |
|