| Acemaşîran Makamı | |
|
|
Yazar | Mesaj |
---|
inadina_MuslumBaba Admin & Kurucu
Mesaj Sayısı : 247 Yaş : 35 Nerden : ANKARA Lakap : DERMAN Kayıt tarihi : 17/09/08
| Konu: Acemaşîran Makamı Çarş. Eyl. 17, 2008 9:07 pm | |
| Bir haber ver ey sâbâ, n'oldu gülistânım benim? Ey çeşm-i ahû, mehlikâ, cürmüm nedir söyle bana Gam çekme güzel n'olsa baharın sonu yazdır Gel ey denizin nazlı kızı nuş-i şarab et Gönlüm düşüyor çırpınarak gizli kemende Gönül sana tapalı kapın bana kapalı Gördüm seni sevdim güzelim gonce-i tersin Kime halim diyeyim, kime feryâd edeyim? Neden kalbim seni sevdi, o gözler zihnimi çeldi N'ideyim bilmem elinden senin, bilmem n'ideyim O tebessüm, o tavırlar, o levendâne hıram Rast geldim iki câne, biri al giymiş biri mavili
| |
|
| |
Mesaj Sayısı : 247 Yaş : 35 Nerden : ANKARA Lakap : DERMAN Kayıt tarihi : 17/09/08
| Konu: Geri: Acemaşîran Makamı Çarş. Eyl. 17, 2008 9:08 pm | |
| Makam: Acemaşîran Usûl: Ağır Aksak Beste: Bimen Şen Güfte: -
Bir haber ver ey sâbâ, n'oldu gülistânım benim? Kimler ile salınır serv-i hırâmanım benim? Bülbül-i müştakınım ağladığım yar Harlar ile mi açılır verd-i handanım benim? | |
|
| |
| Konu: Geri: Acemaşîran Makamı Çarş. Eyl. 17, 2008 9:08 pm | |
| Makam: Acemaşîran Usûl: Semâi Beste: Nikağos Ağa Güfte: -
Ey çeşm-i ahû, mehlikâ, cürmüm nedir söyle bana Ben âşıkım billah sana, cürmüm nedir söyle bana Yanmaktayım çoktan beri, nâr-ı firâka ey peri Aşkınla oldum serseri, cürmüm nedir söyle bana | |
|
| |
| Konu: Geri: Acemaşîran Makamı Çarş. Eyl. 17, 2008 9:09 pm | |
| Makam: Acemaşîran Usûl: Curcuna Beste: Arif Sami Toker Güfte: Faruk Nafiz Çamlıbel
Gam çekme güzel n'olsa baharın sonu yazdır Sevdaların en coştuğu yer şimdi boğazdır Tekrar ediyor söylediğim şarkıyı dağlar Körfezde kopan kahkahalar Göksu'da çağlar | |
|
| |
| Konu: Geri: Acemaşîran Makamı Çarş. Eyl. 17, 2008 9:09 pm | |
| Makam: Acemaşîran Usûl: Semâi Beste: Eleko Bacanos Güfte: -
Gel ey denizin nazlı kızı nuş-i şarab et Çık sahile gel sinede bir âlem-i âb et Mestane bakışlarla beni mest-ü harab et Çık sahile gel sinede bir âlem-i âb et | |
|
| |
| Konu: Geri: Acemaşîran Makamı Çarş. Eyl. 17, 2008 9:10 pm | |
| Makam: Acemaşîran Usûl: Aksak Beste: İsmâil Bahâ Sürelsan Güfte: Turgut Tarhan
Gönlüm düşüyor çırpınarak gizli kemende Kız sandalı kalbim gibi oynatma dümende Râm oldu deniz kollarına aşk ile bende Gel sandalı kalbim gibi oynatma dümende
Oynak sesinin aksine can verdi uzaklar Her kuytu bugün kahkahanın yâdını saklar Hülyâlı nefesler beni onlar yakacaklar Oynatma güzel sandalı oynatma dümende
| |
|
| |
| Konu: Geri: Acemaşîran Makamı Çarş. Eyl. 17, 2008 9:11 pm | |
| Makam: Acemaşîran Usûl: Sofyan Beste: Sâdeddin Kaynak Güfte: Hulûsi Demirelli
Gönül sana tapalı kapın bana kapalı Şaşırmışım yolumu bu sevgiye sapalı Susayan ırmak arar, olmaz sevende karar Güzelleri olmasa bu dünya neye yarar
Geceme güneş olsan, kalbimi görmüş olsan Unuturdum cihanı bana birgün eş olsan Susayan ırmak arar, olmaz sevende karar Güzelleri olmasa bu dünya neye yarar | |
|
| |
| Konu: Geri: Acemaşîran Makamı Çarş. Eyl. 17, 2008 9:12 pm | |
| Makam: Acemaşîran Usûl: Aksak Beste: İrfan Doğrusöz Güfte: Hüseyin Siret Özsever
Gördüm seni sevdim güzelim gonce-i tersin Sevmek mi güzel yoksa sevilmek mi, ne dersin? Ben ağlıyorum sen de mi bitâb-ı kedersin? Sevmek mi güzel yoksa sevilmek mi, ne dersin?
| |
|
| |
| Konu: Geri: Acemaşîran Makamı Çarş. Eyl. 17, 2008 9:13 pm | |
| Makam: Acemaşîran Usûl: Curcuna Beste: Nasibin Mehmet Yürü Güfte: -
Neden kalbim seni sevdi, o gözler zihnimi çeldi Bu iftirak cana yetti yeşil gözlü yaman esmer Vefa bekler iken senden, neden ayri düştün benden? Gönül ayrılmıyor senden şirin sözlü yaman esmer
Aman esmer canım esmer gözüm gönlüm seni ister Yeter ettiklerin yeter yeşil gözlü yaman esmer | |
|
| |
| Konu: Geri: Acemaşîran Makamı Çarş. Eyl. 17, 2008 9:13 pm | |
| Makam: Acemaşîran Usûl: Ağır Düyek Beste: Faize Ergin Güfte: -
Kime halim diyeyim, kime feryâd edeyim? Kime rüsvâ olayım, kime şekvâ edeyim? Kime bu dağ-ı derunum kime ifham edeyim? Gülerek gel güleyim, kendimi handân edeyim.
| |
|
| |
| Acemaşîran Makamı | |
|